Затяті французи пропонують надіслати будівельників: Найвища гора Європи втратила близько метра висоти

У Франції дослідники після повторного вимірювання гори Монблан виявили, що її висота у порівнянні з даними 2017 року зменшилася близько на метр. Як повідомляє The Local, географи після експедиції в середині вересня виявили, що висота Монблану зменшилась з 4 808,72 метра до 4 807,81 метра, зазначають Патріоти України.

"Тепер кліматологи, гляціологи та інші вчені повинні переглянути всі зібрані дані та висунути всі теорії для пояснення цього явища", — заявили дослідники під час пресконференції у місті Сен-Жерве-ле-Бен біля підніжжя гори.

Додається, що офіційна висота Монблану знижується вже понад 10 років. Найвищий показник становив 4810,90 метра у 2007 році. За словами географічних експертів, гора щорічно втрачає в середньому 13 сантиметрів висоти щорічно.

Водночас регулярні вимірювання висоти покликані допомогти створити модель крижаного покриву та подання точних даних, які стануть доступні для всіх експертів. Також дослідники додали, що висота гори змінюється "з давніх-давен", а її скельна висота на піку становить 4792 метри.

Скандальний священник "відзначився" жартом про удар по телевежі Харкова, українці відреагували

вівторок, 23 квітень 2024, 13:16

Відомий священник ПЦУ Олександр Дедюхін знову опинився у центрі скандалу – на цей раз він вирішив "пожартувати" про мешканців Харкова, які залишились без доступу до телебачення після того, як окупаційні війська Росії завдали удару по телевежі 22 квітня...

"Мы помним… С Днем Победы!": Найкращий ліцей Києва очолила директорка з сумнівною репутацією (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:43

Київськиц ліцей "Престиж" очолила прихильниця "руського міра". На претензії щодо директорки у відділі освіти належно не відреагували. Про це пишуть батьки учнів ліцею у соцмережах, передають Патріоти України. Промоніторивши соцмережі, батьки учнів ліце...