"Заткнути пельку критикам!": ОПУ розлютив українців нововведенням у соцмережах

На офіційній сторінці Офісу президента в соцмережі Instagram закрили можливість обговорювати дописи.

Офіс президента Володимира Зеленського пояснив відключення опції «коментувати» в Instagram і YouTube численними атаками ботів і засиллям комерційної реклами, передають Патріоти України.

«У зв'язку з численними атаками ботів і розміщенням великої кількості рекламних повідомлень і комерційної інформації в коментарях під постами Офісу президента в деяких соціальних мережах було вирішено закрити коментарі в Instagram і YouTube», - заявили в Офісі за зверненням Української правди.

На це звернув увагу депутат ВР минулого скликання Борислав Береза, іронічно додавши, що підтримує ініціативу, "як приклад справжньої демократії та щирої турботи про всіх нас". Думкою він поділився на своїй сторінці у Facebook.

"А всі ті, хто це критикує – запроданці. Чиї саме? Оберіть відповідно до ваших уподобань. Бо вони зараз конкретно не праві. Влада і пресслужба президента хоче, щоб ми всі менше сиділи у коментарях, а більше часу присвятили сім'ї, друзям і роботі. Але не всі це змогли оцінити. Ганьба їм!" – написав політик.

Водночас, наголосив Береза, такий вчинок з боку ОП – не перша й не остання спроба "заткнути пельку всім критикам влади". Бо вже незабаром, після законопроєктів Бородянського і Ткаченка, держава зможе організувати спілкування журналістів тет-а-тет у місцях позбавлення волі. Йдеться зокрема про ініціативу посилити відповідальність ЗМІ за порушення інформаційного законодавства.

"Так їм всім писакам і треба! А ми всі розуміємо, що це робиться лише виходячи з турботи про громадян. А ті, хто одразу паралелі з Рашкою проводить, той не розуміється на свободі слова та новітніх нормах пострадянської демократії. Пасквілянти вони. І фейкомети", – додав політик.

Він також пожартував, мовляв, сподівається, що завдяки законопроєкту Бородянського незабаром в українському інформаційному просторі буде тихо. "Бо вони над цим працюють. А коментарі? Залиште їх собі. Бо команду "найвпливовішого лідера сучасності" вони дратують. Хоча, може, і повернуть можливість коментувати. Але це не точно", – підсумував Береза.

Зі свого боку думкою про те, що на офіційній сторінці Офісу президента України в Instagram відключили функцію коментування публікацій, також поділився керівник програми нових медіа в МГО "Інтерн’юз Україна" Віталій Мороз. На своїй сторінці у Facebook він нагадав українцям гучну фразу президента Зеленського.

"Почую кожного!" Тепер у користувачів Instagram немає можливості коментувати повідомлення під офіційним аккаунтом Офісу президента України", – написав він.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...