Затонув після удару німецької авіації: На дні Чорного моря виявили теплохід з тисячами тіл (відео)

На глибині в 1,5 тисячі метрів в Чорному морі знайшли легендарний теплохід "Вірменія", який затонув 7 листопада 1941 року після удару німецької авіації. Як пишуть російські ЗМІ, всього на борту було від 6 до 10 тисяч біженців і поранених. Трагедія з теплоходом є однією з наймасштабніших у світі, передають Патріоти України.

Цікаво, що місцезнаходження судна залишалося невідомим майже 79 років. Знайти його вдалося в 15 милях від південного узбережжя Криму.

"Обводи корпусу абсолютно не пошкоджені, тому торпедна атака виключається, і при цьому її верхня частина і надбудови дуже сильно зруйновані, і один з перших проходів повз "Вірменію", коли ми знайшли машинний телеграф, що лежить в носі, який по-хорошому швартовочний, на ходовому містку, зробили припущення, що він сильно зруйнований, а такі руйнування характерні для бомбардувань з повітря", - прокоментував знахідку виконавчий директор Центру підводних досліджень РГО Сергій Фокін.

Вчені кажуть, що корабель міг вміщати максимум 900 осіб, але в момент аварії на борту знаходилося в рази більше людей. Кримчани намагалися будь-якою ціною потрапити на борт, так як німці стояли всього в декількох десятках кілометрів. Вранці 7 листопада судно взяло курс на Кавказ і вирушило в свій останній рейс. Через кілька годин його атакували з повітря і теплохід повністю пішов під воду всього за чотири хвилини.

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...