Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області завершило епідеміологічне розслідування спалаху харчового отруєння в готельно-відпочинкових комплексах села Славсько. За його результатами встановлено, що десять дітей отруїлися сальмонельозом. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Держпродспоживслужбу.
17 серпня 2025 року до відпочинкового комплексу «Карпатський затишок» прибула група з 34 дітей. Десятеро з них мали ознаки харчового отруєння, оскільки з 15 по 17 серпня вони проживали та харчувалися в готельно-відпочинковому комплексі «Карпати».
Проведене розслідування підтвердило, що збудником спалаху в ГВК «Карпати» став Salmonella enteritidis. Джерелом інфекції були страви з м’яса птиці, зокрема курячі відбивні, які не пройшли належної термічної обробки. Це підтвердили лабораторні дослідження, що виявили збудник у зразках сирого курячого філе.
Фахівці Держпродспоживслужби виявили в обох закладах низку порушень:
Через виявлені порушення, Держпродспоживслужба тимчасово призупинила виробництво та обіг харчових продуктів в обох закладах на 10 днів. Обидва суб'єкти господарювання були притягнуті до адміністративної відповідальності та оштрафовані на 48 тис. грн кожен.
Варто зазначити, що адміністрація комплексу «Карпати» відмовлялася співпрацювати зі слідством, і для доступу до об’єкта довелося залучати суд. Натомість керівництво «Карпатського затишку» сприяло роботі інспекторів.
Громадяни України, які проживають на тимчасово окупованих територіях або виїхали з них на підконтрольну Україні територію, зможуть отримувати пенсії лише за умови, що виконають одну важливу дію. Про це нагадує Пенсійний фонд України, передають Патріоти...
Археологи виявили затонулий 2000 років тому греко-римський корабель із уцілілим вантажем біля турецького узбережжя Адрасана, неподалік Анталії, під час досліджень у Середземному морі. Про це напередодні інформувало видання Indian Defence Review, переда...