"Завагітніла від окупанта": Додаток "Дія" потрапив у сексистський скандал (фото)

Додаток "Дія" розповів користувачам про результати роботи чат-бота "єВорог", але через приклад успіху потрапив у сексистський скандал. Про це йшлося в повідомленні компанії у Facebook, передають Патріоти України.

Адміністратори вже видалили цей пост, але в соцмережах зберігся скриншот повідомлення, у якому жінку звинуватили у "вагітності від ра**ста".

"Вважає себе чи не першою леді села. Її мати готує росіянам їжу", — наводять приклади повідомлень із чату "ЄВорог".

Далі наводиться статистика: чат-бот отримав 1807 заявок про людей, які співпрацюють із російськими окупантами. Користувачі соцмереж не схвалили такий приклад і залишили під постом відповідні коментарі.

"Ще й сексизм. "Діє", видаліть цей приклад із вагітною жінкою та наведіть нейтральний", — йдеться в одному з коментарів. Деякі користувачі побачили в роботі чат-бота інструмент боротьби з особистими ворогами, згадали часи радянського диктатора Йосипа Сталіна та назвали таку політику перетворенням України на "країну доносів".

"І що тепер, спалити її на багатті? Звідки вам знати, що інформація — достовірна? Щоб публікувати таку інформацію, потрібно бути закінченим дег***том, а тим більше цим пишатися", — пише Олексій Морозов. Кількість критики в коментарях не змусила довго чекати. SMM-фахівці "Дії" прибрали приклад, назвавши його "недостатньо зрозумілою та некоректною комунікацією".

"Кожен кейс передається СБУ, де співробітники перевіряють достовірність інформації та виявляють справжніх колаборантів. Наша спільна мета — виявити ворога, а не засудження дій українців", — вибачилися адміністратори.

"Щоб показати людям": Ексбоєць 3-ї ОШБр пішки прийшов з Франківська до Луцька, аби зібрати кошти на ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 17:22

Колишній військовий 3-ї штурмової бригади Петро Скрипка 1 травня вирушив з Луцька до Рівного. Чоловік продовжує допомагати ЗСУ, організовуючи піші марафони. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України. Чоловік під час походів збирає гроші на по...

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...