Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у США Оксана Маркарова, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що таке рішення було ухвалене завдяки акції протесту українців біля театру балету Девіда Х. Коха у місті. «Путінський балет скасовано! Чудове нагадування наприкінці тижня про те, що сила українців у єдності та ініціативі», — написала посол.

Про акцію протесту у Нью-Йорку писали провідні американські медіа, зокрема і The New York Times. У матеріалі видання йдеться, що двом артистам Маріїнського театру РФ не дозволили виступити на молодіжному балетному гала-концерті після критики з боку проукраїнських чиновників та активістів.

Танцівники мали взяти участь у двох виступах у Театрі Девіда Х. Коха, але керівництво Молодіжного гран-прі Америки виключило танцюристів з програми після заяв про те, що організація надає підтримку російському уряду, приймаючи цих артистів.

Маріїнський театр — державний театр у Санкт-Петербурзі, який очолює диригент Валерій Гергієв, близький соратник російського диктатора Володимира Путіна.

Справжнє обличчя "рускава міра": В окупаційній армії РФ канібал та маніяк-убивця стали найліпшими друзями

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:00

Канібал та маніяк-вбивця, що воюють в лавах окупаційної армії РФ проти України, познайомилися на фронті і стали найліпшими друзями. Про це повідомляє російське видання Волгоград онлайн. . Російський людоїд Дмитро Малишев 10 років тому вбив знайомого т...

"Людина змінилась": Стаховський сказав, що думає про Усика і його позицію щодо України

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:59

Боксер Олександр Усик дуже змінився за роки повномасштабної війни та розкрився як справжній патріот України. Таку думку в інтерв'ю "РБК-Україна" висловив легендарний екс-тенісист Сергій Стаховський, який зараз захищає нашу країну на фронті, передають ...