Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у США Оксана Маркарова, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що таке рішення було ухвалене завдяки акції протесту українців біля театру балету Девіда Х. Коха у місті. «Путінський балет скасовано! Чудове нагадування наприкінці тижня про те, що сила українців у єдності та ініціативі», — написала посол.

Про акцію протесту у Нью-Йорку писали провідні американські медіа, зокрема і The New York Times. У матеріалі видання йдеться, що двом артистам Маріїнського театру РФ не дозволили виступити на молодіжному балетному гала-концерті після критики з боку проукраїнських чиновників та активістів.

Танцівники мали взяти участь у двох виступах у Театрі Девіда Х. Коха, але керівництво Молодіжного гран-прі Америки виключило танцюристів з програми після заяв про те, що організація надає підтримку російському уряду, приймаючи цих артистів.

Маріїнський театр — державний театр у Санкт-Петербурзі, який очолює диригент Валерій Гергієв, близький соратник російського диктатора Володимира Путіна.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...