Збереглися і прикраси із глазурі, і навіть обгортка: У Німеччині виявили горіховий торт, виготовлений 79 років тому (фото)

Торт підсмажився під час повітряного нальоту часів Другої Світової війни, але залишилися недоторканими горіхова начинка, форма торта, прикраси з глазурі.Німецькі археологи знайшлии торт, якому виповнилося 79 років. Його в буквальному сенсі запік вогонь від бомби, що впала багато років тому поруч, передають Патріоти України.

Як розповів Livescience, горіховий десерт з фундуком та мигдалем був знайдений у підвалі будинку у місті Любек. І хоча пробувати його ніхто не став, фахівці зазначили, що той "добре зберігся" з огляду на вік знахідки. "Форма торта, прикраси з цукрової глазурі і навіть обгортка десерту залишилися такими, як після того, як місце, де його приготували, бомбардували з повітря за часів Другої світової війни", – поділилися археологи.

Експерти з'ясували, що торт приготували для себе члени родини місцевого торговця Йоганна Хітца. Десерт мав стати окрасою святкового столу до Пальмової неділі (християнське свято перед Великоднем. Присвячене урочистому в'їзду в Єрусалим Ісуса Христа). Торт уже поставили на стіл і розставили чашки із сервізу, проте святкову ідилію перервало бомбардування. Того дня на Любек впало 400 тонн бомб. У ніч проти 28 березня 1942 року британські королівські військово-повітряні сили бомбили Любек. Тоді загинули 320 людей, а історичний центр міста було перетворено на руїни.

З моменту виготовлення десерту минуло майже 80 років.Торт, разом із тарілками, столом, кухонним гарнітуром та самими домочадцями впали у підвал. Планується, що торт стане частиною музейної експозиції.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...