Зберігав навіть у церкві: На Львівщині затримали священика, який торгував зброєю та боєприпасами (фото, відео)

47-річного священника одного із сіл на Львівщині взяли на торгівлі зброєю, повідомляють Патріоти України.

У квітні волинські оперативники отримали інформацію, що чоловік реалізовує перероблену зброю та боєприпаси. Він купував травматичну та газову зброю, переробляв її під вогнепальну і реалізовував через пошту. При цьому власних контактів він не надавав, що ускладнило оперативникам швидко вийти на його слід, повідомили у департаменті карного розшуку Нацполіції.

"Зловмисник діяв через інтернет, відкрито вів листування, надавав консультації та роз'яснення. Він купував травматичну та газову зброю, переробляв її під вогнепальну, сам "товар" надсилав поштою. При цьому всіма силами намагався зберегти анонімність.

Здивувало і те, що вказані злочини вчиняв священник однієї з церков у Львівській області, який вже двічі притягувався до кримінальної відповідальності за злочини", - розповіли оперативники.

Вони кілька місяців документували діяльність священника. І в результаті затримали. Під час обшуків вилучили зброю, боєприпаси, документи, а також інші речові докази, які підтверджують причетність чоловіка до злочину. Зброю та боєприпаси чоловік зберігав навіть у церкві. Затриманому повідомили про підозру, вирішується питання обрання міри запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...