Збільшення податків та нові видатки звісно перекладуть на споживачів: Тарифи на мобільний зв'язок в Україні зростуть на 50% - експерт

Тарифи на мобільний зв'язок зростуть на 50% - експерт

Тарифи на мобільний зв'язок протягом наступного року можуть зрости на 50%. Причинами здорожчання є витрати компаній на енергообладнання, інфляцію і підвищення податків. Водночас медіаексперт та автор Youtube-проєкту "Переговорка" Олександр Глущенко зазначив, що оператори не зможуть різко підняти вартість тарифів, передають Патріоти України з посиланням на Liga.net.

"Ціни зростуть у 2025 році і не лише через інвестиції в енергообладнання, але щонайменше на рівень інфляції і збільшення податків. Адже з 1 вересня в Україні зростуть акцизи на пальне, яке у великих обсягах споживають генератори для підтримки роботи базових станцій. Абонентам слід готуватися до поступового зростання тарифів протягом 2025 року. Умовно, послуги подорожчають на 50% з 1 січня до 1 грудня", - прогнозує експерт.

У компанії lifecell зазначили, що закупівля та встановлення десятків тисяч резервних джерел живлення в надзвичайно короткі терміни потребуватиме значних додаткових інвестицій.

"Треба шукати баланс між забезпеченням зв'язку й можливістю надавати послуги абонентам за доступною ціною", - наголосили у lifecell.

Голова ради асоціації "Телекомунікаційна палата України" Тетяна Попова висловила впевненість, що мобільні оператори докладуть усіх зусиль, аби забезпечити своїх абонентів максимально якісним зв'язком.

"Не лише через загрозу санкцій, але заради свого іміджу й лояльності клієнтів, які в іншому випадку підуть до конкурентів. Але забезпечення енергонезалежності потребує колосальних інвестицій від операторів. За відсутності преференцій з боку держави витрати на підтримку мобільного зв'язку без централізованої електроенергії можуть призвести до суттєвого зростання вартості мобільних послуг", - зауважила експертка.

"У нас є дуже чіткі сигнали": Влада Польщі попередила про можливий наплив біженців з України

четвер, 25 липень 2024, 21:30

З початку осені Росія значно посилила атаки на енергосистему України, що призвело до масштабних відключень світла та тепла по всій країні. Мільйони українців змушені жити в умовах постійних блекаутів, що створює нестерпні умови для проживання, особливо...

Хотів перетнути кордон, але... У Карпатах поблизу кордону з Румунією виявили тіло чоловіка

четвер, 25 липень 2024, 20:45

Під час патрулювання державного кордону прикордонний наряд виявив в гірській місцевості чоловіка без ознак життя, передають Патріоти України. Зазначається, що чоловік, ймовірно, намагався незаконно перетнути кордон, вибравши один із найскладніших маршр...