Збірна після Пятова: 18-річний український вундеркінд може стати у ворота національної команди на Євро-2020

Анатолій Трубін у 17 років дебютував за першу команду "Шахтаря"

18-річний воротар "Шахтаря" Анатолій Трубін має гарні шанси поїхати на Євро-2020. Як відомо, через рандемію турнір відбудеться наступного року, зазначають Патріоти України.

Основний воротар національної команди - Андрій Пятов. Викликається до збірної з 2006-го. 28 червня Пятову виповниться 36. Він уже заговорив про можливе завершення кар'єри в збірній України. Уже зараз треба думати про його заміну.

Формально другим голкіпером збірної України є Андрій Лунін. У товариських матчах Андрій Шевченко довіряє йому місце у воротах. Проблема в тому, що Лунін поки не має стабільної ігрової практики. В командах іспанської Ла Ліги - "Леганесі" та "Вальядоліді" - він міцно сидів в запасі. Отримав стабільну практику тільки в "Ов'єдо", команді з Сегунди, встиг провести 10 матчів за неї. Належить "Реалу". Через економію коштів Королівський клуб планує повернути Луніна до Мадриду, де український воротар стане дублером Тібо Куртуа. Це значить, що якщо у бельгійського воротаря не буде травм, то на Луніна чекають другорядні матчі.

Динамівські воротарі Георгій Бущан та Денис Бойко не викликаються до збірної. Можливо, проблема в тому, що обоє за стилем гри не підходять тренеру воротарів національної команди - іспанцеві Педро Харо

"Шахтар" зараз робить ставку на Анатолія Трубіна. Позиціонує його як наступника Пятова. Все більше йому довіряє у матчах чемпіонату. Тенденція у майбутньому буде тільки посилюватися. Донеччанам потрібен готовий воротар, коли завершить із футболом Пятов.

В такому разі шанси Анатолія Трубіна отримати виклик та стати третім воротарем у збірній суттєво ростуть. Україні потрібно думати також про наступні відбіркові турніри. Лунін –це добре, але ще один воротар відповідного рівня точно не завадить.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...