Збірна Росії з художньої гімнастики відмовилася від участі на гран-прі у Києві

Збірна Росії з художньої гімнастики відмовилася від участі на гран-прі у Києві: у чому причина

Збірна Росії з художньої гімнастики не виступить на етапі гран-прі, що відбудеться у березні в Києві. Про це повідомила головна тренерка російської збірної Іріна Вінер-Усманова, повідомляють Патріоти України з посиланням на.

Київ має приймати другий етап гран-прі з художньої гімнастики у 2022 році - Кубок Дерюгіної. Перший відбувся у Москві 18-20 лютого і закінчився перемогою росіянки Діни Авєріної у багатоборстві.

Гран-прі з художньої гімнастики у Києві відбудеться у середині березня. Але Росія на ньому не планує брати участі.

Як у Росії пояснили причину відмови від виступу на турнірі у Києві?

Тренерка збірної Росії зіслалася на "поточну ситуацію", яка спостерігається між країнами. У понеділок, 21 лютого, президент Росії Володимир Путін визнав правосуб'єктність самопроголошених "ЛНР" і "ДНР" і підписав відповідний указ.

Київ все ще залишається місцем проведення другого гран-прі з художньої гімнастики, тоді як частина спортивних подій, які мали відбутися в Україні, переносяться. Однак Вінер-Усманова зазначила, що їхати у Київ для виступів її команда не збирається.

"У зв'язку із ситуацією, яка склалася між Росією та Україною, звісно, що на сьогоднішній день збірна Росії у Київ не поїде", - цитує слова тренерки Tribuna.com, посилаючись на ТАСС.

Етап гран-прі з художньої гімнастики заплановано на 14-15 березня.

Що відомо

  • Кубок Дерюгіної є щорічним турніром з художньої гімнастики, який входить до списку етапів гран-прі.
  • У 2021 році Кубок Дерюгіної не відбувся через коронавірусні обмеження. У 2020-му його переможницею стала українка Вікторія Онопрієнко.
  • Наступним після етапу у Києві гран-прі з художньої гімнастики має приймати іспанська Марбелья (25-27 березня).
18-річний українець Ілля Ковтун претендує на звання гімнаста року в Європі


Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...