"Зброя богів": У Німеччині відкопали меч, який виготовили 3,5 тис. років тому. Культова зброя збереглася у чудовому стані (фотофакти)

Такі рідкісні бронзові вироби слугували переважно церемоніальними або культовими предметами, обожествляючи владу прадавніх царів, лише з настанням епохи заліза меч перетворився на дійсно грізну зброю, поступово витісняючи бойову сокиру

У Німеччині археологи виявили бронзовий меч, збережений у чудовому стані, якому, як вважається, понад 3 000 років. Про це повідомляє The Epoch Times.

Зазначається, що меч має орнаментоване восьмикутне руків’я з чистої бронзи та є дуже рідкісною знахідкою.

Експерти попередньо датують меч кінцем 14 століття до нашої ери, середнім бронзовим віком. Попередні знахідки цієї епохи здебільшого були викопані з навмисно розкритих курганів у 19 столітті.

Нердлінгенський меч походить з могили, що містила останки трьох людей — чоловіка, жінки та підлітка, які були поховані разом з безліччю бронзових речей. Експерти встановили, що меч був виготовлений у Баварії, на території сучасної південно-східної Німеччини.

Попри відсутність доказів того, що меч коли-небудь використовувався, Баварське державне управління вважає, що він слугував справжньою зброєю.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...