Збирає гроші на зброю для побратимів: Богослов-снайпер розпродає домашню бібліотеку

Відомий богослов, релігієзнавець та доктор філософських наук Юрій Чорноморець з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну став висококласним снайпером. Тепер, перебуваючи на лікуванні, він збирає гроші та допомагає побратимам, повідомляють Патріоти України.

Юрій Чорноморець брав участь у обороні та контрнаступі у всіх гарячих точках Київщини, зі своїм зводом добряче кошмарив росіян в Горенці, Ірпені. Нині чоловік на лікарняному. Але і тепер часу не гає, а допомагає побратимам-снайперам отримувати далекобійні високоточні гвинтівки та набої до них.

"Воювали в зоні відчуження, в тилу у ворога. Після цього рейду у мене стало погано зі здоров’ям, виникла ідея, що поки я лікуюся… Почалися численні прохання від снайперів з усієї України - поставити патрони, бо ніде не було таких патронів 50 калібру", - зазначив він.

Збір коштів спочатку йшов швидко. На гвинтівки і набої до них вистачало. Паралельно Юрій Чорноморець витрачав всі свої заощадження, відкладені на навчання дітей.

Запити надходять чи не з кожної бригади, воїни передають інформацію про "Академіка" сарафанним радіо. Коли люди стали біднішими, швидко укомплектовувати снайперів стало неможливим. Тоді "Академік" вирішив продати власну рідкісну бібліотеку.

Частину книжок Чорноморець вже продав. Решту, як сподівається, українці викуплять швидко. "Те, що ми на сьогодні купили майже 30 стволів, це було б неможливо без того, щоб люди жертвували просто так, без купівлі книг. Ніяких книг би не вистачило на те, щоб купити 30 стволів. Один ствол, що ми купуємо, ставимо все оснащення, оптику, магазини, патрони - це близько 5 тисяч доларів обходиться. Буває і 6, і 7", - зізнається він.

Один з покупців, що прийшов просто під час зйомки сюжету, зізнався - гроші дав не стільки за книжки (хоча колекція його дійсно вразила), скільки аби допомогти снайперам. Самі ж книжки після прочитання прагне повернути.

Джерело: ТСН.ua

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...