Збирали "данину" та неіснуючі "борги": СБУ затримала банду кримінального "авторитета" на Київщині (фото, відео)

СБУ нейтралізувала в Київській області угруповання відомого кримінального авторитета. Банда тероризувала жителів регіону, за допомогою погроз і фізичного насильства вимагаючи гроші з підприємців малого і середнього бізнесу. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

До угруповання, яке планувало поширити свою "діяльність" на всю Київську область, входили троє жителів Переяслава. Їх координував кримінальний авторитет, що раніше неодноразово притягувався до відповідальності за вчинення тяжких злочинів.

Банда вимагала з жителів повернення неіснуючих боргів, а з підприємців - щомісячну "данину". Тим, хто відмовлявся платити, погрожували фізичною розправою.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання 10 тисяч доларів з двох бізнесменів, які займалися виготовленням і продажем виробів з дерева. Зловмисників затримали під час передачі частини грошей від підприємців. Затриманим повідомили про підозру ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Крім того, під час обшуків за місцем проживання одного з організаторів угруповання, була виявлена велика партія наркотиків, пакувальний матеріал та ваги. Вилучені речовини направлені на експертизу.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...