Збиток на 190 млн грн.: В офісі ДФС Волинської області почалися обшуки

У вівторок, 9 липня, співробітники Державного бюро розслідувань прийшли з обшуком до офісу Держфіскальної служби Волинської області, повідомляють Патріоти України.

Як зазначається, слідчі дії пов’язані зі справою щодо протиправної схеми формування податкового кредиту з ПДВ підприємствами-імпортерами транспортних засобів.

За даними слідства, після розмитнення автомобілів імпортери виписували документи на їх реалізацію кінцевому споживачу, однак згодом здійснювався повторний продаж машин за підробленими документами.

«Ці фінансові операції були „транзитними“, тобто проводились з метою подальшого продажу імпортного ПДВ підприємствам реального сектора економіки. Як наслідок, підприємства-покупці безпідставно отримували суми податкового кредиту та ухилялися від сплати податків», — розповіли у ДБР.

За попередніми підрахунками, дії податківців завдала державі збитків на 190 млн гривень. Також зазначається, що «тіньовий ринок» діяв за сприяння та безпосередньої участі посадових осіб облуправління ДФС.

«Наразі проводяться 14 санкціонованих обшуків у приміщенні територіального органу ДФС, місцях проживання його посадових осіб. Також обшуки проводяться за адресами діяльності конвертаційних груп», — додали у відомстві.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...