"Збиття підтвердило": Росіяни почали застосовувати "модернізовані Шахеди" для атак на Україну - в чому їхня відмінність

Окупанти фарбують дрони-камікадзе у чорний колір, аби їх було важче збивати українським мобільним групам. Про це розповіла речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Поки що швидкісних (дронів - ред.) ми не фіксували, але пофарбовані у темний колір ми вже бачили. Збиття підтвердило, що вони використовуються час від часу. Не всі в тих партіях, які ми фіксували по атаках у нашій зоні відповідальності, пофарбовані вже в темний колір. Але, зокрема, на Херсонщині днями ми зафіксували збиті "Шахеди" саме такого кольору", - розповіла Гуменюк.

Речниця додала, що таким чином окупанти прагнуть ускладнити роботу мобільних вогневих груп. які орієнтуються акустично і за допомогою прожекторів. "Відповідно, тоді їм складніше виявити в чорному небі чорний "Шахед", - пояснила Гуменюк.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...