"Збиваємо пачками": Російські окупанти садять за штурвали випускників училищ, які часто б'ють по своїх

Замість досвідчених російських пілотів, які гинуть на війні в Україні або потрапляють у полон, за штурвали літаків сідають випускники училищ. Їм бракує навичок, часто вони б'ють по своїх же позиціях або їх ліквідують українські захисники. Про це розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович на своєму YouTube-каналі, передають Патріоти України.

В цілому, по Україні зосередили приблизно 500 російських літаків. Однак реально літають всього 150-200. Причина цього - проблеми з екіпажем.

"Спочатку ми збивали підполковників, майорів і капітанів. Тому що всі розуміють, що льотчик, особливо в радянській системі підготовки або той, хто вийшов з льотного російського училища – це ще не льотчик. Він - пілот", - сказав радник глави ОП.

Такий пілот може лише вдень злетіти і полетіти по прямій на сусідній аеродром. Однак він не зможе вилетіти вночі, обійти ППО, хитрим маневром обдурити винищувачі противника, відбомбитися, зафіксувати результати і полетіти, прикривши партнера.

"Для цього потрібно вчитися. Зазвичай це вміють майори, командири ескадрильї, заступники командира полку або ескадрильї. Такі спочатку літали. Ми їх збивали. Вони або загинули, або потрапили в полон", – сказав Арестович.

"Потім почали літати лейтенанти, старші лейтенанти. Зараз в основному літають вони. І залишилися полковники, але їх менше. А ці хлопці нічого не вміють. І ми їх збиваємо просто пачками", - додав Арестович.

Радник глави ОП додав, що приблизно 12 днів окупанти перестали застосовувати авіацію на території України. Вона перейшла до авіаційної підтримки військ.

"Кількість влучень по російських військах почала стрімко нарощуватися. Чому? Тому що вони просто не розрізняють на полі бою де свої, а де - чужі. І часто промахуються. Немає необхідних навичок", - зазначив Арестович.

При цьому російські пілоти не залітають далі ніж на 20 кілометрів від лінії фронту. Вони потрапляють в свої та наші позиції, постійно здійснюючи помилки. Окупанти бомблять все, що можуть.

"Випадки потрапляння по своїх почастішали, тому що вони просто не вміють. Це дуже складна наука - на полі бою знайти своїх і чужих, а потім точно відбомбитися", - додав радник глави ОП.

За його словами, в Україні збили вже 150 російських літаків - це приблизно сім авіаційних полків двоескадрильного складу або трохи більше однієї повітряної армії.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...