Здатні вбити людину за дві доби: В Японії поширюються небезпечні м'ясоїдні бактерії

У Японії поширюється захворювання, викликане рідкісною "м'ясоїдною бактерією", яка може вбити людину протягом 48 годин, передають Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

Повідомляється, що, за даними Національного інституту інфекційних захворювань, кількість випадків синдрому стрептококового токсичного шоку станом на 2 червня сягнула 977, що вище за рекордні 941 випадок, зареєстровані за весь минулий рік.

Зазначається, що стрептокок групи А зазвичай спричиняє набряк і біль у горлі у дітей, відомі як "ангіна", але деякі типи бактерій можуть призвести до швидкого розвитку симптомів, включно з болем і набряком кінцівок, лихоманкою, низьким кров'яним тиском, некрозом, проблемами з диханням, недостатністю органів.

Відомо, що до захворювання більш схильні люди старше 50 років. "Більшість смертей відбувається протягом 48 годин", - заявив професор інфекційних захворювань Токійського жіночого медичного університету Кен Кікучі.

За словами Кікучі, за нинішніх темпів зараження кількість випадків захворювання в Японії може сягнути 2500 цього року, а "жахливий" рівень смертності становитиме 30%. Він закликав людей дотримуватися гігієни і лікувати будь-які відкриті рани.

Особливий план: Польща в оригінальний спосіб поповнює резерв армії

четвер, 27 червень 2024, 23:05

У Польщі пропонують громадянам літню програму "Канікули з армією" з добровільної військової підготовки на випадок можливого конфлікту з Росією. Про це пише Independent. За даними агентства, програма включає військову підготовку з виплатою платні для гр...

Збоченець заявив, що то був такий жарт: В Чехії оголосили вирок українцю, котрий підірвав петарду всередині своєї дружини

четвер, 27 червень 2024, 22:51

Суд чеського міста Пльзень відправив у в'язницю на 18 років 35-річного громадянина України, якого звинувачували у замаху на вбивство своєї дружини. Про це повідомляє novinky.cz в четвер, 27 червня. Після того, як жінка сказала, що хоче піти від нього, ...