Здатний атакувати бактерії: Вчені знайшли новий потужний антибіотик

Вчені університету Ратгерса в Нью-Брунсвіку, США, відкрили в грунті мексиканських джунглів новий антибіотик фазоліцін (phazolicin). Особливу цінність він матиме при застосуванні в сільському господарстві. Відповідна стаття була опублікована в журналі Nature Communications, передають Патріоти України.

У ній ідеться, що екзотичний антибіотик був виявлений у кореневих бульбах дикорослого виду бобів Phaseolus vulgaris і здатний фіксувати азот і стримувати зростання шкідливих мікробів.

"Опірність бактерій до антибіотиків є величезною проблемою як у медицині, так і в сільському господарстві, ось чому настільки важливі пошуки нових речовин з антибактеріальними властивостями", – розповів біохімік Костянтин Северинов.

За словами вченого, антибіотик здатний атакувати бактеріальні клітини. Але найважливіше з його властивостей те, що він здатний проникати в бактерію і "прикріплятися" до її рибосоми, перешкоджаючи її здатності виробляти білки. Відкривачі нового антибіотика вважають, що додаючи його в добрива, можна прискорити зростання і захистити від хвороб різні види бобових – горох, сочевицю, арахісовий горіх і соєві боби.

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...