Здав все, що міг: На Волині затримали десантника з Білорусі, який не хотів воювати з Україною

На Волині місцеві жителі затримали білоруського десантника. Білорус розповів, що перейшов на бік України, бо не хоче воювати. Про це повідомив начальник Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Євген Жуков у Facebook, передають Патріоти України.

"На Шацькому напрямку затримано десантника з Білорусі. Затримали люди, викликали прикордонники. Каже, що перейшов на бік України, бо не хоче воювати з нами. Розказує про позиції, про кількість військ на кордоні", — написав він.

Своєю чергою, новина про білоруського військового, який здався українцям, викликала жваве обговорення серед білорусів у соцмережах. Так, житель Мінська, який побоюється вступу Білорусі у війну на боці РФ, запитує, як правильно перейти на бік України.

"Добрий день. Я з Мінська. У вас останній пост про якогось білоруського десантника, який перейшов на бік України. У Мінську зараз найобговорюваніша тема — як перейти на бік України, якщо оголосять загальну мобілізацію. Якщо почнеться відправка в Україну білорусів, буде масовий перехід на ваш бік. Попросіть ваше СБУ розробити методику переходу. І відправте її до наших "екстремістських" каналів для масового швидкого поширення серед білорусів. Це потрібно зробити заздалегідь, щоб кожен білорус знав, що робити у такій ситуації", — наводить текст листа "Труха Харьков".

Не тільки українцям сидіти без світла: У Білгороді та області стався масштабний блекаут, росіяни в істериці

понеділок, 1 липень 2024, 11:55

У Білгороді та області вранці стався масштабний блекаут. Причиною зникнення електрики стало "технологічне порушення, спричинене зовнішнім впливом на енергооб'єкт". Про це повідомляє "Белгороденерго", передають Патріоти України. Як зазначається без світ...

Тарифи ж підвищують: Уряд України планує відмовитися від підвищення мінімальної зарплати та соціальних виплат

понеділок, 1 липень 2024, 11:28

Кабінет міністрів у Бюджетній декларації на 2025-2027 роки пропонує відмовитися від підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, від яких залежать розміри соціальних виплат, передають Патріоти України з посиланням на члена фінансового комі...