Здався міграційній службі Литви: З Росії втік військовий пілот, бо не хотів воювати проти українського народу

Як пояснює офіцер свій вчинок, військові мають захищати свою країну, а не бути співучасниками злочину

Військовий РФ, 26-літній лейтенант Дмитро Мішов, який був штурманом-оператором бойового вертольота, втік з Росії, бо не хотів вбивати українців. Про це він розповів у інтерв’ю російській службі BBC.

За словами військового, він не хотів воювати проти України, адже «українці йому не вороги».

«Бути співучасником злочину я відмовляюсь. Якби мене таки змусили воювати і посадили на бойовий вертоліт, мені довелося б, у зв'язку зі своєю роботою, вбивати. Я б забрав кілька десятків життів, швидше за все, і я цього не хотів би, бо українці мені не вороги», – зазначив військовий.

Як пояснює росіянин, військові мають захищати свою країну, а не бути співучасниками злочину.

«Я військовий, я маю захищати свою країну від агресії. Я не маю брати участі, не маю бути співучасником злочину. Чомусь нам так і не пояснили, через що ця війна почалася. Чому ми маємо нападати на українців та вбивати їх, знищувати міста? Ніхто цього не пояснив. І у половини українців, скажімо, родичі в Росії. Не зовсім зрозуміло, навіщо нам треба їх вбивати. Я думаю, що це все робиться тільки для збереження влади однієї людини, конкретної, Путіна. Він у такий спосіб вирішив просто зміцнити свою владу. Подумав, що то гарна ідея», – сказав Мішов.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...