Здався "підозрілим" та "щось викинув": У Києві поліція побила художника Бугайчука (фото, відео)

У Києві на Подолі в ніч на 19 травня поліція жорстко затримала художника Мітю Бугайчука. Правоохоронці зламали чоловікові ніс й тримали у кайданках кілька годин, повідомляють Патріоти України.

Така дикість, зі слів поліції, була обумовлена тим, що затриманий нібито чинив опір, був п’яний та ймовірно викинув пакетик з наркотиками. Водночас правоохоронці почали службове розслідування, яке оцінить правомірність дій поліцейських.

Версія Бугайчука

Дмитро Бугайчук зустрівся із другом на Подолі. До них раптом під'їхали співробітники поліції та наказали підійти до автомобіля.

"Коротко поясню. Невідомий чувак підійшов до мене і попросив підійти до поліцейської машини. На питання з якої радості, одразу дав мені в ніс. Я втратив свідомість. Далі вони мене довго вовтузили по асфальту", – розповідає постраждалий художник.

Доповнення адвоката

Після цього Бугайчуку продовжили завдавати ударів та вдягли кайданки. В них він був понад дві години, про це розповів "Суспільному" адвокат художника Всеволод Ігнатенко.

За його словами, затримання Бугайчука юридично ніхто не оформлював. "Після цього приїхала слідча оперативна група і під протокол огляду місця події вилучили якийсь пакунок із речовиною нібито схожою на якийсь наркотичний засіб. Поки що ми не можемо нічого стверджувати, оскільки триває експертиза. Ми з підзахисним проїхались до відділку поліції, він надав свої пояснення", – сказав Ігнатенко.

Як написав знайомий Бугайчука Іван Скорина, один зі спецпризначенців, який бив чоловіка, є переатестованим працівником "Беркута". За словами чоловіка, він також причетний до побиття співвласника видання "Букви" у 2017 році.

Версія поліції

За версією поліції Києва, під час патрулювання Подільського району спецпризначенці помітили двох "підозрілих" незнайомців, а ті почали від них втікати. Правоохоронці спіймали одного з них.

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...