Здебільшого виключені зі збірних: Скільки спортсменів виїхали за кордон і не повернулися в Україну

З початку повномасштабної війни, розв’язаної Росією проти України, на спортивні змагання виїхали та не повернулися додому близько 300 спортсменів та тренерів. Про це заявив виконувач обов’язків міністра молоді та спорту України Матвій Бідний в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України.

Він зазначив, що з початку повномасштабної війни з України на спортивні змагання та підготовчі збори виїжджали тисячі людей. Бідний сказав, що ті спортсмени, які служать, брали відпуску, їздили на змагання, потім поверталися.

— Біля 300 спортсменів або тренерів не повернулися. Здебільшого вони виключені зі складу національних збірних команд. Ми все розуміємо, це теж люди, але їхній вчинок, я думаю, що не гідний члена національної збірної команди, – сказав він.

Бідний наголосив, що для виїзду за кордон спортсменів існує жорстка система відбору, абихто не проїде.

У листопаді Мінмолодьспорту оновило список спортсменів, які не повернулися до України у встановлені терміни. У списку опинилися футболісти збірної України з футболу, зокрема Артем Довбик, Михайло Мудрик, Анатолій Трубін та Ілля Забарний.

Ці гравці вже після початку повномасштабної війни змінили клубну прописку з клубів УПЛ на європейські чемпіонати. 17 листопада сторінка зі списком спортсменів-ухилянтів зникла з офіційного сайту. Під час переходу за лінком видавало помилку 404.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...