Здобула найвищий бал у ході конкурсу: Перший голова Вищого антикорупційного суду, хто вона

Олена Танасевич має відносно не довгий суддівський стаж - шість років. Однак це скоріш перевага перед тими, хто пережив п1ятьох президентів, чи навіть у молодості аплодував товаришам Сталіну та Вишинському

Під час зборів суддів обрано голова Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) харків’янка Олена Танасевич, нагадують Патріоти України. Танасевич було обрано шляхом таємного голосування і отримала 23 голоси суддів. Другого кандидата – суддю Ольгу Саландяк – підтримали 10 суддів.

“Будемо працювати і по ходу вирішувати ті проблеми, які з’являться”, – сказала новообрана голова ВАКС журналістам після обрання.

37-річна харків’янка Олена Танасевич працювала суддею з 2012 року. Під час конкурсу вона показала кращий результат з усіх претендентів. Олена Танасевич народилася в 1982 році. Освіта – Харківський педагогічний університет імені Сковороди, пізніше Харківська юридична академія. До обрання у Вищий антикорупційний суд Танасевич працювала в Печенізькому районному суді Харківської області.

У 2018 році вона захистила дисертацію і отримала ступінь кандидата юридичних наук. Олена Танасевич вільно володіє англійською мовою.

Батьки очільниці ВАКСу – пенсіонери, а от чоловік Михайло займається бізнесом у Харкові. Його компанія ТОВ "Енергетична альтернатива", яка веде діяльність у сферах аграрній, будівельній та торговельній.

Чоловік пані Танасевич Михайло займається бізнесом у Харкові, сім’я має квартиру і шість земельних ділянок.

За минулий рік Михайло Танасевич отримав майже 1,1 мільйона гривень прибутку та ще 360 тисяч йому повернули боржники. Олена Танасевич за 2018 рік на своїй колишній роботі заробила майже 250 тисяч гривень. У 2018 вона взяла кредит у ПриватБанку на трохи більше ніж 203 тисячі гривень. Подружжя володіє квартирою на 56,7 кв м та двома ділянками на 10 і 12 соток у Харкові. Крім того Танасевичі мають у власності або користуванні більше 20 великих ділянок землі у Запорізькій та Харківській області.

Сім’я виховує сина – Серафима та має автомобіль Peugeot 107, а також DAEWOO Sens і SSANGYONG Actyon.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...