
Те, що ти щодня вважаєш суперфудом, може виявитися тихим вбивцею. Жирна риба, горіхи, насіння, авокадо - продукти, багаті на омега-3 жирні кислоти, - можуть підвищувати ризик серцевих нападів, попереджають науковці з Австралії, передають Патріоти України
Що виявили дослідники?
У масштабному дослідженні з участю 2 800 людей науковці зафіксували підвищений рівень маркера GlycA — ознаки хронічного запалення, пов’язаного із серцево-судинними хворобами, раком і діабетом 2 типу — у тих, хто споживає велику кількість продуктів із «корисними» жирами.
Професорка Дейзі Крік, авторка дослідження:
«Це не так просто, як “омега-3 — корисна, омега-6 — шкідлива”. Ми побачили запальні реакції навіть від омега-3».
Чому це шокує?
Інші тривожні сигнали:
Професор Томас Голланд (США):
«Омега-3 завжди вважались заспокійливими для імунної системи. Але в цьому дослідженні вони навпаки посилювали запалення. Це несподіваний і тривожний результат».
Що робити?
Висновок:
Їси «здорові» снеки, щоб врятувати серце? Можливо, ти навпаки його підставляєш під удар. Нове дослідження ставить під сумнів головний харчовий міф десятиліття.
Британка Неллі нещодавно придбала будинок, у якому вирішила провести ревізію та провести ремонтні роботи. Під час прибирання в саду жінка зі своєю матірю помітили дивні двері, які їх зацікавили. Власниця додає, що саме помешкання понад 10 років стояло ...
У місті Рудки на Львівщині водій порушив правила дорожнього руху і під час спілкування з правоохоронцями підірвав гранату. Про це повідомляє Нацполіція Львівщини, передають Патріоти України. Як вказано у повідомленні правоохоронців, випадок трапився 16...