Зе-команда штурмує горизонти: Другий уряд Зеленського обіцяє провести в Україні Олімпіаду-2030 або 2032 - яку дадуть

Урядовці підкреслюють, що амбітну ціль поставив особисто Володимир Олександрович Зеленський. Вочевидь на Банковій сподіваються отримати життєдайний ефект Євро-2012, котрий непогано прислужився режиму Януковича в пропагандистських цілях

Україна хотіла б провести Олімпіаду у 2030 або 2032 році заявив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Суспільне Спорт".

"Ми дивимося на 2030 та 2032 роки. Оцінюємо, де проводити в Україні, скільки це буде коштувати. Більше дивимося на Зимову Олімпіаду. Обговорюємо також Юнацькі Олімпійські ігри, чи одразу амбітна ціль – доросла Олімпіада.

Ми вважаємо, що через 10 років у нас в країні буде розвиток, і ми будемо спроможні провести Олімпійські ігри.

Нам потрібно ставити амбітні цілі. Провести Олімпіаду – це класна ціль для нас. Що таке Олімпіада? Ми будемо будувати інфраструктуру, будемо залучати усіх, будуть вільні [робочі] місця, щоб люди не їхали закордон, а працювали в Україні для побудови спортивних об'єктів. До нас будуть приїжджати туристи - це туризм".

Нагадаємо: Упродовж 2020 року президент України Володимир Зеленський неодноразово заявляв про бажання провести в Україні Олімпійські ігри. Він казав, що "Україні потрібен спортивний Оскар".Також ішлося про створення в Україні "високогірного всесезонного спортивно-туристичного кластеру".

Довідка: Господар Олімпіади-2028 визначений у 2017 році – Ігри пройдуть у Лос-Анджелесі.

Господар Зимової Олімпіади-2030 визначиться у 2023 році на конгресі НОК. До 2025 року має бути визначений господар Літньої Олімпіади-2032 (точна дата поки невідома).

Намір боротися за проведення Зимової Олімпіади-2030 мають: Японія (Саппоро), США (Солт-Лейк Сіті), спільна заявка Іспанії, Андорри та Франції (Барселона-Піренеї). Також про намір заявляла Канада (Ванкувер) та Україна.

Намір боротися за проведення Літньої Олімпіади-2032 мають: Індія (Мумбай), Індонезія (Джакарта), Катар (Доха), Німеччина (Рейнсько-Рурський регіон), Іспанія (Мадрид), Австралія (Квінзленд).


74-пенсіонерка взяла пістолет та... пограбувала банк (фото)

субота, 27 квітень 2024, 20:19

У США 74-річна пенсіонерка озброїлася пістолетом та пограбувала банк. Про це повідомляє NBC News, передають Патріоти України. Енн Маєрс із Огайо ніколи раніше не мала проблем із законом. Втім, нещодавно жінка в масці та з пістолетом в руках з'явилася п...

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...