"Зелена" бюрократія: Зеленський рік тому дав громадянство ветерану АТО "Валькірії", але вона так і не отримала паспорт

Юлія Толопа з 2016 року боролася за отримання громадянства України.

Боєць батальйону «Айдар» Юлія Толопа досі не може отримати паспорт України, незважаючи на те, що рік тому отримала українське громадянство. Про це вона повідомляє на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Толопа пише, що рік тому вона отримала довгоочікуване українське громадянство, з чим її вітали тисячі людей. Вона зазначила, що довго не могла в це повірити і чекала, що зможе отримати паспорт і відчути себе громадянкою країни, за яку вона воювала не один рік і в якій виховує свою дочку.

Вона підкреслила, що вперше за 6 років боротьби щаслива і мріяла багато про що, але паспорт не може отримати вже цілий рік, та як по закону має написати заяву на відмову від громадянства РФ. Толопа пише, що всім відомо, що вона цього зробити не може і що ніхто не дасть їй гарантій, що вона потім “не буде сидіти десь в Ростові строком не менше 7 років” за те, що зробила вибір на користь України і стала на її захист проти російської окупації.

“Бути громадянкою без паспорта – це не мати ніяких прав на пільги як учасник бойових дій. Бути без паспорта – це неможливість подорожувати і лікуватися за кордоном. Бути без паспорта – в кінці кінців – це бути ніким!” – пише Толопа.

Вона обурена тим, що незважаючи на те, що має військовий квиток і посвідчення учасника бойових дій, присягнула на вірність Україні, а також отримала нагороду від ЗСУ і платить податки, фактично вона “ніхто” через те, що у неї є тільки тимчасове громадянство. Толопа також додала, що її позбавлять його рівно через рік, якщо вона не надасть міграційній службі документ, що доводить, що у неї немає громадянства РФ.

“Я не знаю, до кого звертатися, що робити, в які двері стукати, просити щоб нарешті вирішити цю проблему. Але, знаєте, мені соромно, от серйозно, соромно і боляче! Я нікого не хочу ні в чому звинувачувати. Але все ж кампанія Зеленського дуже добре пропіарилася на цьому”, – йдеться в пості.

Нагадаємо, Толопа з позивним «Валькірія» з 2016 року боролася за отримання громадянства України. У 2016-му вона отримала тільки вид на проживання в Україні.

"Є просто люди, які втекли": У Зеленського пояснили посилення роботи консульств за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:59

Не існує ніякого "Варшавського майдану", а просто є люди, які втекли з країни, що воює, а тепер намагаються протестними акціями "відстоювати свої права", забувши про свої обов'язки. Про це заявив радник очільника ОП Михайло Подоляк, пише "24 Канал", пе...

В Україні штрафи за порушення правил військового обліку мають намір підвищити в рази: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:55

В Україні статтями 210 та 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачено відповідальність за порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку (зокрема за те, що не став вчасно на облік...