Зелена енергетика зробила ще крок вперед: У Північному морі запустили першу в світі зарядну станцію для суден на електричній тязі

Першу у світі зарядну станцію для суден запустили у Бельгії

Бельгійська компанія Parkwind повідомила про розгортання нової системи заряджання для суден технічного обслуговування у Північному морі, передають Патріоти України.

Система дозволяє суднам автоматично під'єднуватися до кабелю вітрової електростанції для поповнення енергії в акумуляторах, забезпечуючи максимальну екологічність електричних суден.

Процес заряджання повністю автоматизований, тож екіпажу не потрібно вручну підключати або відключати зарядний трос.

Нова зарядна станція є частиною стратегії Parkwind щодо досягнення екологічної стійкості в їх діяльності.

Система призначена як для зарядки CTV потужністю до 2 МВт, так і для зарядки SOV потужністю до 8 МВт, а також може використовуватися для постачання морської електроенергії іншим звичайним суднам, що перебувають в режимі очікування, що значно знижує викиди від дизельних генераторів.

Морські зарядні станції допомагають зменшити викиди вуглекислого газу, оскільки електричні судна не потребують дизельного пального під час обслуговування в морі. Це зменшує забруднення повітря та води, сприяючи збереженню морських екосистем.

Система заряджання, розроблена Parkwind, є інноваційною не тільки через автоматизацію, але й через інтеграцію з вітровими електростанціями.

Дефіцит на ринку праці підвищив попит на спеціалістів однієї категорії: Про кого йде мова

п’ятниця, 26 липень 2024, 9:32

Через масову еміграцію та мобілізацію українських чоловіків віком від 18 до 60 років, українські банки зіткнулися з гострим дефіцитом кадрів, передають Патріоти України. У пошуках нових співробітників фінансові установи все частіше звертають увагу на л...

Зайняв дещо зухвалу позу: Відомий спортсмен протестував "антисекс-ліжко" в олімпійському селищі (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 9:08

В олімпійському селищі в Парижі всі ліжка вузькі - завширшки лише 90 см. Їх зробили з переробленого картону. ЗМІ вже назвали їх "антисекс-ліжками", оскільки передбачається, що на них неможливо займатися сексом, передають Патріоти України. Британський о...