Зеленський дав наказ на подвиг: Три групи українських вчених уже розробили прототипи вакцини від COVID-19, - Данілов

Українські вчені вже розробили прототипи вакцини від COVID-19. Для завершення випробувань необхідна відповідна лабораторія. Про це в колонці на "УП" повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, зазначають Патріоти України.

"Україна має необхідний науковий потенціал для розробки власної вакцини від COVID-19 і три групи вітчизняних вчених уже розробили прототипи вакцин. Для завершення доклінічних випробувань необхідна лабораторія відповідного класу захисту BSL-3", - підкреслив секретар РНБО.

За його словами, держави виграли час, щоб дати можливість ВООЗ, ООН, Всесвітнього банку і багатьом іншим організаціям і структурам "консолідувати міжнародні активи, акумулювати ресурси, відновити зв'язки і почати наступ".

"Результатом об'єднаних зусиль людства стали проривні наукові результати, зокрема, не тільки в подоланні епідемії і розробці вакцин, а й у багатьох інших супутніх галузях. Наприклад, було зроблено важливий крок на шляху боротьби з онкологічними захворюваннями. Таким чином, важливість розвитку та збереження національних держав при одночасному поглибленні транснаціональних міжнародних зв'язків - ще один урок пандемії", - додав Данілов.


Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....