Зеленський мовчить, а воїни гинуть: ЗСУ показали заборонені міни, якими їх та мирне населення обстрілюють на Донбасі (фото, відео)

Українські воїни показали, як знешкоджують російські міни ПОМ-2 "Отек", якими окупанти обстрілюють позиції наших армійців та будинки мирних мешканців на Донбасі. Кадри оприлюднила пресслужба 10 гірсько-штурмової бригади "Едельвейс" ЗСУ у Facebook, передають Патріоти України.

Захисники наголосили, що таких боєприпасів немає на озброєнні нашої армії, до того ж, вони заборонені Оттавською конвенцією (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

"Заборонені ПОМки. Окупантам байдуже, в кого. Цивільний чи ні. Чоловік чи жінка. Дитина або дорослий. Немає їм прощення. Й не буде. Ніколи. Російським окупантам байдужа доля людей. Їх мета в Україні – лише вбивати, насаджуючи свій клятий "русскій мір", – написали воїни.

Вони наголосили, що саме такими боєприпасами 13 квітня російські окупанти здійснили дистанційне мінування КПВВ "Майорськ" та житлової зони поряд. Розмінувати ці смертельні пастки можна лише шляхом підриву.

"Імовірно, виробництва після 93-го року, тому що всі розпізнавальні серійні номери на ній затерті. На боєприпасах, які вони скидають випуску до 93-го року, серійники не затираються", – розповів один із військових ЗСУ, показуючи фрагмент російської міни, яку вдалося знешкодити саперам.

Воїни також додали, що 12 квітня цими ж ПОМ-2 "Отек" російські окупанти дистанційно замінували декілька будівель селища Зайцеве.

"На щастя, будівля, в яку влучив боєприпас, тривалий час не використовується господарями, а літні люди, які мешкають поруч, не постраждали. В той день ніхто не постраждав, проте 13 квітня війна забрала життя воїна", – нагадали захисники про наслідки військових злочинів росіян на сході нашої держави.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...