Зеленський придбав квартиру вдові загиблого на Львівщині гірника

Заселитися у нову квартиру родина має ближче до Дня Незалежності.

Будинок, де житиме родина загиблого. Фото: 24 канал.

Президент України Володимир Зеленський, як і обіцяв, власним коштом придбав нове помешкання для родини загиблого гірника. Цікаво, що родина тепер має цілих два будинки. Журналісти з'ясували чому так сталося та де живе родина, передають Патріоти України.

Що відомо про загиблого гірника

Обвал на шахті "Лісова" на Львівщині у ніч на 29 травня – Михайла Турка та Михайла Павлика. В останнього залишились дружина та троє дітей: двоє хлопців-підлітків та 8-річна донька.

Відомо, що родина 15 років прожила у кімнаті гуртожитку, а потім у зйомній квартирі. Вже на наступний день після трагедії, Володимир Зеленський пообіцяв особисто купити родині власне житло. Це сталося під час перепалки з журналісткою телеканалу "Прямий", підконтрольного п'ятому президенту Порошенку.

Чи отримала сім'я загиблого квартиру

Через три тижні після трагедії, журналісти поїхали до Червонограду, де живе родина Павликів. І знайшли одразу два нових помешкання. Шестиповерховий новий будинок неподалік центру. Два тижні тому велику двокімнатну квартиру для родини Павликів придбав президент.

На День незалежності тут мають справляти новосілля. Наразі тривають ремонтні роботи, але Антоніна та її троє дітей зможуть заїхати сюди уже наприкінці літа.

Як зазначив виконуючий обов'язки голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, нова квартира розташована на п'ятому поверсі, її загальна площа складає трохи більше за 90 квадратних метрів. А от в Адміністрації Президента історію з житлом для родини Павликів коментують неохоче.

"Президент ніде про це не казав, і не збирався цього робити. Він пообіцяв сім'ї, він це зробив та й все. На відміну від деяких телеканалів, які квартиру купували у прямому ефірі", – сказав заступник голови Адміністрації президента України Кирило Тимошенко.

Джерело: 24 канал

Призупинення консульських послуг для українських чоловіків: У МЗС розвіяли низку міфів, які викликали резонанс

четвер, 2 травень 2024, 7:48

Після рішення призупинити консульські послуги для українських чоловіків призовного віку з'явилася низка міфів щодо цього питання, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ України. Міф перший . Перший міф пол...

Це буде справжній прорив! Генетик розповів, коли вчені зможуть кардинально продовжити життя людини

четвер, 2 травень 2024, 7:37

Перші спроби кардинально продовжити життя людства в перспективі очікуються в межах найближчих двадцяти років. Про це розповів генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. "За ...