Зеленський призначив стипендію справжньому Василю Голобородьку, який народився на Луганщині (фото)

Василь Голобородько є тезкою персонажа Володимира Зеленського, який зіграв вчителя історії, а потім і президента в серіалі "Слуга народу".

Президент Володимир Зеленський указом призначив довічну стипендію українському письменнику Василю Голобородьку. Про це йдеться в указі глави держави № 906 "Про державні стипендії для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтва, охорони здоров'я, фізичної культури і спорту та інформаційної сфери", передають Патріоти України.

Згідно з документом, довічно державну стипендію отримав Василь Голобородько – письменник, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Василь Голобородько народився в Луганській області в 1945 році. У 1963 році він почав видавати перші вірші, а в 1994 році за збірки "Ікар на метеликових крилах" і "Калина в Різдво" був удостоєний премії Тараса Шевченка. Є членом Національної спілки письменників України.

Василь Голобородько

Додамо, що Василь Голобородько є тезкою персонажа Володимира Зеленського, який зіграв вчителя історії, а потім і президента в серіалі "Слуга народу".

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...