"Зеленский, услышь!": ​У Чернівцях протестують віряни Московського патріархату, які заявили про захоплення храму (відео)

"Молитовне стояння" вірян Московської церкви під Чернівецькою ОДА продовжувалося всю ніч і триває надалі

Поліція встановлює обставини інциденту на території Свято-Успенського храму у селі Товтри. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області, зазначають Патріоти України.

«18 травня, об 11 годині, до поліції надійшло повідомлення про те, що представники ПЦУ, отримавши документи, які надають право на використання майна, в селі Товтри Заставнівського району намагаються захопити храм», - говориться у повідомленні.

На місці події слідчо-оперативна група Заставнівського відділення поліції здійснила перевірку законності про зміну організаційно-канонічної підпорядкованості релігійної організації села Товтри.

«Додатково поліція надала роз’яснення громадянам та забезпечила охорону публічного порядку на території церкви», - повідомили в прес-службі.

В той же час віряни церкви Московського патріархату заявили, що в них «захопили храм та зрізали замки за підтримки влади та Національної поліції».

Вони прийшли з акцією протесту під стіни Чернівецької обласної державної адміністрації.

«Звершувати богослужіння будуть під стінами ОДА, більше немає де їм молитися», - говориться на сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ в соцмережі Facebook.

Станом на 15 травня до Православної церкви України перейшло 520 парафіяльних храмів та два кафедральні собори УПЦ МП.

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...