Зеленський вніс у Раду закон про скасування державної підсумкової атестації для школярів

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект №3669 "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року", яким пропонується скасувати державну підсумкову атестацію в 2020 році через ситуацію з коронавірусом. Документ опубліковано на сайті українського парламенту 17 червня і визначено як невідкладний, передають Патріоти України.

У законопроекті пропонується звільнити школярів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти в 2019/2020 навчальному році від проходження державної підсумкової атестації в 2020 році.

Ті, хто завершують здобуття повної загальної середньої освіти в 2019/2020 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, в тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням.

Що це означає

Напередодні в Міносвіти заявили, що через епідемію коронавірусу COVID-19, вірогідно, зовнішнє незалежне оцінювання складатимуть лише ті абітурієнти, хто в цьому році вступає до університету. Як відомо, результати ЗНО зараховувалися для школярів як державна підсумкова атестація.

Коли в Україні має пройти ЗНО?

Основна сесія ЗНО повинна пройти з 25 червня до 17 липня. На неї зареєструвалися 379 тисяч 493 людини.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Закон про мобілізацію: Стало відомо, чи роздаватимуть жінкам повістки до армії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:28

Згідно із новим законом про мобілізацію в Україні, який набуде чинності 18 травня, жінок можуть призвати на службу у Збройних Силах лише за добровільною згодою. Про це повідомляє "24 канал", передають Патріоти України. Водночас, усі жінки від 18 до 60...