Зеленський здає назад? В Україні після скандалу розглянуть скасування обов'язкового військового обліку жінок

Міністерства юстиції та оборони України розглянуть скасування обов’язкового взяття жінок на військовий облік. Відповідне доручення дав прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Про це повідомив у Facebook народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко. Він оприлюднив відповідь глави уряду на відповідне депутатське звернення, передають Патріоти України.

"На Ваше звернення щодо постановки на військовий облік жінок, які мають спеціальності, споріднені з військово-обліковими спеціальностями, повідомляємо, що Міноборони та Мін’юсту доручено розглянути порушене питання", – йдеться в документі.
Також Гончаренко розповів, що подав у Верховну Раду законопроєкт щодо скасування обов’язкового взяття на військовий облік жінок. У ньому пропонується повернути норми, де було визначено, що на облік беруть жінок, які мають фах, споріднений з відповідною військово-обліковою спеціальністю. "Боремося з цією безглуздою нормою, яка наробила галасу", – підкреслив нардеп.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...