"Зелений експеримент": Боржників усіх гатунків почали ловити на дорогах патрульні. Сплатити заборгованість силовики вимагають на місці

Перші штрафи вже стягнуто. У Монастирського демонструють оптимізм

У п'яти областях України почали примушувати боржників до сплати прямо на дорогах, зупиняючи авто. Державна виконавча служба (ДВС) і Міністерство внутрішніх справ тепер можуть вимагати від боржників-власників автомобілів виплатити аліменти, житлово-комунальні борги та інші борги за рішенням судів.

Про це в Facebook написав заступник міністра юстиції з питань ГІС Андрій Гайченко, зі якихось причин не уточнивши, про які саме області йдеться, зазначають Патріоти України.

"За перші дні застосування цього інструменту на місці стягнуто 64 тис. грн аліментів, 39 тис. грн перераховано на користь держави (єдиний соціальний внесок). Крім того, виписано 17 тис. штрафів за порушення ПДР, вилучено 2 транспортних засоби", - уточнив він, додавши, що незабаром проект "буде поширений на всю територію держави".

У коментарі UBR.ua Гайченко підкреслив, що борги і штрафи на дорозі не можна заплатити готівкою. Для цього співробітники ДВС дають водіям відповідні документальні бланки із зазначеними в них рахунками. На них боржники і зобов'язані перерахувати кошти, в іншому випадку у них в рахунок боргу можуть вилучити авто.

"Проведення такого експерименту показало, що багато боржників після того, як їх зупиняють в певному місці співробітники Нацполіціі, і коли мова заходить про конфіскацію транспорту в рахунок боргу, охоче погоджуються виплатити його грошима, аби не забирали автомобіль", - зазначив заступник міністра.

Як повідомляв "Апостроф", раніше юристи роз'яснили, чи можуть на водія накласти штраф за непред'явлення документів на право керування, якщо він замість паперового посвідчення надав водійські права в додатку "Дія".


Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...