Землі загрожує зіткнення з нещодавно відкритим астероїдом. Астрономи вирахували небезпечну дату

У людства ще є трохи часу підготуватись для відбиття імовірної атаки з космосу

Астрономи продовжують уважно стежити за астероїдами, які кружляють довкола нашої планети, і вони розповіли про нове тіло, яке може врізатись у Землю. Йдеться про нещодавно відкритий астероїд 2023 DW.

Як повідомили у NASA, розрахунки вказують, що найближче до земної орбіти цей об’єкт підійде у День святого Валентина у 2046 році. Саме тоді, 14 лютого відстань між Землею та 2023 DW становитиме менше 0,05 астрономічної одиниці. Одна астрономічна одиниця складає 149 597 871 км і дорівнює середній відстані від Землі до Сонця.

Попри те, що ймовірність зіткнення у цей день вчені все ж оцінюють, як дуже малу, вони все одно уважно спостерігатимуть за об’єктом. Все через його розмір – діаметр космічної брили складає 48,37 метра. Співставний за розмірами астероїд у 1908 році спричинив Тунгуську катастрофу. Тоді падіння космічного об’єкту винищило 80 мільйонів дерев на ділянці тайги у 2 тисячі квадратних кілометрів. Значних жертв вдалося уникнути лише тому, що цей район був практично безлюдний.

Відкрити астероїд вченим вдалось 26 лютого 2023 року. Про нього відомо, що повний оберт навколо Сонця він здійснює за 271 день. Спостерігати за його рухом у Сонячній системі можна на спеціальній сторінці на сайті NASA. Наразі його відстань до Землі складає майже 75 мільйонів кілометрів, а швидкість 24,11 кілометри на секунду. Чи потрібно буде щось робити із цим космічним об’єктом, чи становить він якусь загрозу, вирішить Координаційне управління планетарної оборони.


ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...