Земля бетоном: Вчені підтвердили, що російські окупанти у лісах біля ЧАЕС отримали смертельну дозу радіації

Вчені з Австралійського інституту стратегічної політики (ASPI) провели розрахунки про те, яку дозу опромінення отримали окупанти, що засіли в окопах у Рудому лісі Чорнобильської зони. За попередніми даними, їхній організм прийняв близько 18 500 кіло беккерелів радіації, а це означає, що смерть вже поруч, передають Патріоти України.

Ці дані опубліковані на офіційному вебсайті інституту. Експерти проаналізували доступні фото та відеоматеріали з Чорнобильської зони, де розмістилися окупанти у перші дні вторгнення в Україну.

Дослідники нанесли на карти місцевості, отруєної радіаційним тлом, траншеї, вириті російськими військами. Протягом кількох днів окупанти буквально цілодобово перебували у рентгенапараті. "Тепер на російських загарбників чекає повільна смерть. А може і швидка, але болісна", – коментують дані вчених на Telegram-каналах.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...