Земля була повністю сухою: Вчені зробили відкриття, як з’явилася вода

Земля на 71% вкрита водою і нам складно уявити, що колись наша планета була повністю сухою. Протягом багатьох років вчені досліджували це явище, передають Патріоти України.

Науковці з Каліфорнійського технологічного інституту стверджують, що планета утворилась з сухих кам'янистих матеріалів. Це вказує на те, що води спочатку взагалі не було на поверхні, вона з'явилась на пізньому етапі формування.

За допомогою вивчення магми, яка потрапляє на поверхню у вигляді лави, вчені можуть дізнатися про різні шари Землі. "Материнські магми цих лав можуть походити з різних глибин планети, таких як верхня мантія, яка починається приблизно за 15 кілометрів під поверхнею і простягається приблизно на 680 кілометрів. Або нижня мантія, яка простягається з глибини 680 кілометрів аж до межі ядра", – пояснили вони.

Планета утворилася не миттєво, а складалася з матеріалів, що сплавлялися протягом тривалого часу. Проаналізувавши зразки верхньої та нижньої мантії, вчені виявили, що планета складалась з гарячих, сухих, кам'янистих матеріалів, а вода потрапила на неї пізніше.

Науковці пояснюють свою теорію так, що у нижній мантії було дуже мало летких речовин – це хімічні сполуки, які здатні випаровуватись, а верхня мантія була багата на ці речовини.

Це означає, що утворення води та інших необхідних речовин для життя відбулось протягом останніх 15% формування Землі.

Проте необхідно досліджувати й інші планети, щоб більше дізнатись про походження Землі. "Космічні дослідження зовнішніх планет важливі, оскільки водний світ, ймовірно, є найкращим місцем для пошуку позаземного життя. Ми повинні мати можливість вивчати ці світи, щоб краще зрозуміти, як сформувалися такі планети, як Земля", – сказали вчені.

“Я можу собі накрутити думок": Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив перші заяви після суду

субота, 27 липень 2024, 21:22

Підозрюваний у вбивстві громадської діячки та екснардепки Ірини Фаріон 18-річний мешканець Дніпра В’ячеслав Зінченко після судового засідання, на якому йому обрали запобіжний захід, кілька хвилин поспілкувався із журналістами. Відео розмови опублікован...

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...