Земля не тримає: Найбільший палац у світі провалюється на 6 міліметрів щороку (фото)

Інженери поки не знають як зупинити цей процес, адже вага палацу більше, ніж вага піраміди Хеопса. Також він постійно використовується урядом країни і навряд чи його можна закрити на тривалий період для ремонту.

Палац Парламенту (рум. Palatul Parlamentului) є найважчою адміністративною будівлею на планеті. Так само цей велетень вважається найбільшою в Європі адміністративною будівлею, а також найбільшою будівлею парламенту на планеті. Для порівняння можна зазначити, що ця споруда на 2% перевищує обсяг Великої Піраміди в Гізі, передають Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

Будівля по-справжньому величезна, адже загальна площа Палацу становить 350 000 м², а його обсяг дорівнює 2 550 000 м. Над проектом будівлі працювала команда з 700 архітекторів. А перед будівництвом в старій частині міста почалися роботи по виселенню громадян і зносу житлових будинків та архітектурних пам'яток. Всього з цієї частини міста переселили 40 000 чоловік. Для будівництва обрали пагорб, і для вирівнювання поверхні зрізали його вершину.
Величезний палац почали будувати в 1984 році за часів Ніколає Чаушеску. До речі, будівництво триває досі, оскільки обробка внутрішніх приміщень все ще триває. Спочатку вважалося, що будівлю введуть в експлуатацію в 1986-1987 рр. У різні періоди часу на будівництві Палацу працювали від 20 000 до 100 000 чоловік. У деяких джерелах зазначено, що через свою величезну вагу будівля дає усадку на 6 мм в рік.

Будинок побудований практично повністю з румунських матеріалів. На обробку палацу пішло 3 500 тонн кришталю, 900 000 м³ деревини, 1 000 000 м³ мармуру, 200 000 м ² килимів, на декоративні вироби було витрачено 700 000 тон сталі і бронзи. Примітно, що всі килими цільні. Для цього ткацькі верстати збирали всередині палацу, і килими плели вже на місці. А ось двері, які пізніше встановили в залі Миколу Бельческу, були отримані в дар від заїрського диктатора Мобуту Сесе Секо.

Палац має 12 надземних і 8 підземних поверхів. Два нижні поверхи будівлі являють собою ядерний бункер, здатний витримати пряме попадання атомної бомби. Бункер спроектували на вимогу Чаушеску, який боявся війни із застосуванням ядерної зброї.

Палац Парламенту вважається також найдорожчою адміністративною будівлею Землі. У 1989 році витрати на будівництво оцінювалися в 1,75 млрд доларів США, а в 2006 році вартість будівництва перевищила вже 3,5 млрд доларів США.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...