Землю незабаром очікує сьоме велике вимирання: Авторитетний науковець-кліматолог назвав дату наступного кінця світу

Критичним для біосфери планети стане підвищення температури на 9°C.

Землі чекає чергове масове вимирання. Майбутній "кінець світу" стане вже шостим для нашої планети. Про це в понеділок, 1 серпня, пише Biogeosciences з посиланням на дослідження японського кліматолога Куніо Кайхо, передають Патріоти України.

Видання пише, що свої висновки експерт зробив на основі даних про глобальну температуру, температури Землі та суші в періоди минулих вимирань, у тому числі й даних про види, які тоді зникли.
Окрім шести найбільших періодів вимирання - ордовицького, девонського, пермського, тріасового, крейдяно-палеогенового та нинішнього голоценового, Кайхо розглянув також і не наймасштабніші масові вимирання видів.
Порівняльний аналіз цих цифр показав, що кількість загиблих видів лінійно залежить від температурних аномалій серед їх проживання.
Проаналізувавши інформацію, він дійшов висновку, що до критичного рівня температура Землі підніметься до 2500 року.
У дослідженні він зазначив, що раніше вимирання відбувалося повільніше, а температури могли підвищуватися протягом тисячоліть. Нині ж руйнівні процеси відбуваються набагато швидше, що " різко скорочує можливості живих популяцій адаптуватися змін і може спричинити більш прискорене вимирання" .
"Джерелом проблем для біосфери зараз служить людина, і її господарська діяльність", - наголосив учений. Нагадаємо, в Антарктиді прискорився ріст рослин через зміну клімату, що вказує на серйозну загрозу тендітній екосистемі регіону.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...