Зганьбив честь справжніх героїв: На Донбасі п'яний військовий підірвав бліндаж

На Донбасі під час сварки п'яний український військовий підірвав бліндаж, повідомляють Патріоти України.

Трагедія сталася в кінці березня. В результаті інциденту є один загиблий та двоє поранених. Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Сварка призвела до того, що, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, висмикнув чеку і кинув гранату в той же бліндаж, де сам сидів. Сам при смерті, один убитий, другий - поранений", - розповів він.

За словами прокурора, найчастіше причиною небойових втрат ЗСУ стають ДТП, необережне поводження зі зброєю, спиртні напої, хвороби, суїциди і відносини не за Статутом. Матіос зазначив, що психологічний стан українських військових на Донбасі, посилюється вживанням алкоголю і наркотиків, які постачають їм іноземні спецслужби через місцевих жителів.

Не хотів отримувати російське громадянство : 88-річний дідусь самотужки вийшов з окупованої частини Донеччини

середа, 24 квітень 2024, 15:50

88-річний мешканець селища Очеретине Донецької області Іван Якович зміг самостійно вибратися з окупації. Росіяни забрали у чоловіка український паспорт, щоб замінити його на російський, передають Патріоти України. Як розповів очільник Донецької обласн...

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...