Згенерував собі паспорт у додатку "Дія" - і локдаун вже не для тебе: МОЗ України готує привілеї для COVID-вакцинованих

МОЗ готує привілеї для COVID-вакцинованих

МОЗ розглядає введення привілеїв для вакцинованих від COVID-19, але рішення має ще затвердити Кабмін. Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузин, повідомляє Апостроф у неділю, 25 липня, зазначають Патріоти України.

"Дійсно, ми розглядаємо в майбутньому таку можливість. Йдеться про використання "внутрішнього" ковідного сертифіката. Це електронний документ, який ви зможете згенерувати в додатку Дія, який підтверджує факт щеплення від COVID-19", - сказав Кузін.

Чиновник додав, що на карантині люди, які отримали щеплення, зможуть відвідувати різні заклади.

"Серед різних опцій, в тому числі, розглядається можливість дозволити працювати підприємствам з вакцинованими співробітниками, які будуть відвідувати щеплені від COVID-19 клієнти. І це допоможе нам зменшити навантаження на економіку, не піддаючи ризику громадян", - резюмував Кузін.

Нагадаємо, що в Україні різко впав приріст заражень COVID-19. У лікарні потрапили 422 людини з коронавірусом. Летальних випадків - 12, а одужали - 159 пацієнтів.

Також повідомлялося, що за день COVID-щеплення отримали ще 70 тисяч українців. Напередодні в країні працювали 272 мобільні бригади, 741 пункт щеплення і 501 центр вакцинації.

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...