Згнили 60% легень: У Житомирі помер хлопець, якого не хотіли госпіталізувати (документи)

У Житомирі в лікарні помер 30-річний чоловік, якому не був своєчасно поставлений діагноз. Рідні покійного переконані, що якби йому вчасно надали належну медичну допомогу, трагедії можна було б уникнути, тому написали заяву в поліцію. Про це розповіла мати загиблого, передають Патріоти України із посиланням на "Житомир.info".

У сина пані Тетяни був діабет I типу. 14 травня у нього підвищився рівень ацетону в сечі, з'явилася сильна нудота, підвищилася температура тіла, і дружина чоловіка викликала "швидку".

"Бригада приїхала, завезла сина на Богунію, але був ургентний день, тому його там не взяли, а повезли у першу міську лікарню. Відправили в COVID-відділення, взяли експрес-аналіз, там все було чисто, і відправили до звичайного приймального відділення", - розповіла жінка.

Медики проведи огляд і сказали, що у пацієнта інфекція сечовивідних шляхів, призначили антибіотики. При цьому відмовилися поставити крапельницю, як того вимагала дружина пацієнта, і не побажали залишати його у відділенні. У результаті чоловік з дружиною поїхали додому на таксі.

"У суботу, 15 травня, син стало гірше, вже почався кашель, знову підвищилася температура, але у зв'язку з тим, що за рекомендацією сімейного лікаря він приймав содове питво, рівень ацетону в сечі знизився, рівень цукру в крові також", - розповіла пані Тетяна.

Під вечір чоловікові сало ще гірше, і сім'я знову викликала "швидку" з метою перевірити, чи немає запалення легенів. Прибулі медики виміряли сатурацію-94, послухали та сказали, що в легенях все чисто.

"Вранці у неділю, 16 травня, син уже почав задихатися, температура не спадала, я порадила знову викликати "швидку". Однак невістці відмовили у направленні бригади. Я вже сама викликала і таки домоглася, щоб "швидка" приїхала. Але вже була критична ситуація. Сина забрали на Богунію, зробили рентгенівський знімок, припускали, що це тромбоемболія, потім зробили УЗД, яка виключила тромбоемболію. В решті решт, нашого синочка не стало", - каже жінка.

Вона також додала, що припущення лікаря були різні, аналізи важкі. І тільки 17 травня їм повідомили справжній діагноз - "бактеріальна пневмонія".

"Права частина легенів повністю згнила, а лівої - 10%. Тобто, 60% легких були знищені. Виходить, з п'ятниці ніхто не зміг навіть запропонувати комп'ютерну томографію", - розповіла мати померлого. Рідні померлого вирішили розголосити ситуацію, щоб уникнути повторень того, що сталося.

У Житомирській міськраді відреагували на трагедію. За словами заступника мера Марії Місюрової, за фактом події мають намір провести засідання клініко-експертної комісії, яка повинна дати оцінку якості надання медичної допомоги.

"Буде розглянуто, де пацієнт лікувався. Адже він лікувався не тільки в лікарні №2. Тому поки це питання на розгляді в департаменті охорони здоров'я облдержадміністрації", - сказала вона.

Дружина Сенцова очолила український офіс Amnesty International

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:32

Юристка та громадська активістка Вероніка Вельч, яка родом з Франківська, очолила український офіс міжнародної організації Amnesty International. Про це Вероніка Вельч повідомила у фейсбук, передають Патріоти України. "Долучаюсь до міжнародного правоза...

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...