Згоріла в свій день народження: У Росії сталася страшна НП з дитячим наметовим містечком (фото, відео)

У Хабаровському краї (Росія) одна дитина загинула та ще троє потрапили в реанімацію в результаті пожежі в наметовому містечку на території гірськолижного комплексу "Холдомі", повідомляють Патріоти України.

Страшна НП трапилася в понеділок, 22 липня. "Після прибуття перших підрозділів встановлено, що всього було 26 наметів, з них 20 згоріли. На місці перебували 189 дітей, з яких троє постраждали, знаходяться в реанімації, одна дитина загинула", – розповіли в МНС. Як стало відомо, загинула 11-річна дівчинка, у якої в цей день був день народження.

Джерело в правоохоронних органах зазначило, що МНС РФ перевіряло табір на пожежну безпеку: "Концепцією табору намети були передбачені. Він перевірявся на пожежну безпеку, з персоналом проводилися інструктажі, і він був допущений до експлуатації".

Відзначається, що крім наметового містечка, на території комплексу розташовані будиночки для відпочивальників – всього 455. В них розмістили інших дітей.

Пожежу на території гірськолижного комплексу була локалізовано і погашено, на місце НП прибули медики. СК порушив кримінальну справу за статтею "Спричинення смерті з необережності".

Як з'ясувалося, персонал згорілої турбази не рятував дітей. Працівники намагалися загасити вогонь самостійно і пізно викликали пожежників, що і призвело до трагічних наслідків. "У результаті вогонь охопив значну площу. Персонал табору не займався активним порятунком дітей, які були надані самі собі в момент пожежі", – розповіли в правоохоронних органах.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...