Згоріли десятки суден на два мільйони євро: Українців у Хорватії підозрюють у масштабному підпалі в порту (фото)

Поліція Хорватії шукає трьох українців, підозрюваних у масштабному підпалі порту та знищенні 35 суден, інформують Патріоти України.

Як пише хорватське видання jutarnji.hr, поліція завершила розслідування масштабної пожежі, що сталася в порту Медулін у травні. Підозрювані - 28-річний і двоє 25-річних громадян України. Криміналісти встановили, що українці приїхали з Польщі до Хорватії 14 травня. Вони припаркували машину в районі Медуліна і попрямували в бік морської частини міського порту.

"Близько 3:40 ночі, поки двоє інших злочинців були на варті, один із 25-річних молодиків прослизнув через обгороджену частину пірсу і попрямував у бік причалів... Підозрюваний кинув у судно пляшку з легкозаймистою рідиною та спричинив пожежу, яка поширилася на 34 пришвартовані судна, які знаходилися поруч, у порту, 22 з яких було повністю спалено, а решта - частково пошкоджено вогнем", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що це завдало власникам матеріальних збитків на суму близько двох мільйонів євро. При цьому, як пишуть ЗМІ, підозрювані громадяни України спочатку не були заарештовані, оскільки поліція дізналася про це із запізненням. У поліції наголошують, що зловмисники поки що не перебувають на території Хорватії. Кримінальну справу проти них направлено до відповідної державної прокуратури. Наступний крок - міжнародний ордер на арешт.

"Шкода, що мене поранили до перегляду цього": Військовий відреагував на скандальне відео про "блогерський фронт"

неділя, 18 серпень 2024, 20:12

Зірка шоу «Ліга сміху», військовий Віктор Розовий, який отримав на фронті тяжке поранення в голову, прокоментував скандальне відео про «блогерський фронт». Коментар він опублікував у своєму сторіс в Instagram, передають Патріоти України. "Чому я отрима...

Людей поранили уламки скла: На вагон поїзда Стрий - Івано-Франківськ впало дерево (фото)

неділя, 18 серпень 2024, 19:54

«Всі постраждалі оперативно отримали першу допомогу, чотирьох пасажирів із різаними травмами забрала швидка, їхні життя в безпеці», — зазначається в повідомленні. В Укрзалізниці додали, що поїзд продовжує рух із затримкою 1 год. 42 хв., а пасажирів пер...