Згорьована мати постійно була біля труни: Українці зі сльозами попрощалися із загиблим воїном "Айдару" (фото, відео)

У середу, 1 липня, мешканці Тернополя провели в останню путь сержанта 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар" командира відділення Івана Дедюха, який загинув на Донбасі, передають Патріоти України.

Прощання розпочалося о 10:00 на Театральному майдані. Віддати шану захиснику прийшли родичі, друзі, побратими та небайдужі тернопільці, які не стримували сліз.

Як пише "20 хвилин", згорьована мати воїна постійно була біля його труни, жінці неодноразово надавали медичну допомогу. Похоронили Дедюха на Микулинецькому цвинтарі в Тернополі.

У зв’язку із загибеллю захисника в Тернополі 1 липня оголосили днем жалоби. У місті приспустили державний прапор України на будинках і спорудах усіх форм власності.

"Іван був гарною людиною, справжнім солдатом, хорошим командиром, патріотом. Він завжди рвався в бій. На жаль, війна забирає найкращих", – згадує про загиблого тимчасовий виконувач обов’язків командира штурмового взводу сержант Валентин Вазійчук.

Нагадаємо, Іван Дедюх народився 21 січня 1983 року. З 2014 року він перебував у лавах Збройних сил України, брав участь у боях під Дебальцевим. У нього залишилися батьки, дружина та діти.


"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...