Жага до життя: Український танкіст із перебитими ногами втік з-під носа окупантів та проповз 6 км (фото)

У мережі розповіли історію українського танкіста Сергія, який шість кілометрів на ліктях і колінах, з перебитими ногами та під постійними обстрілами окупантів, зміг врятуватися та дістатися своїх. Його танк Т-64 підірвали в одному з селищ на півдні України, передають Патріоти України.

Сергій – воїн 28 окремої механізованох бригади імені Лицарів Зимового Походу, про його порятунок розповіли на Facebook-сторінці ОМБ. У повідомленні сказано, що український захисник був змушений з пораненнями рити землю, щоб його не знайшли російські військові.

"Якщо знайдуть – то живим вже не лишусь", – промайнуло в голові Сергія й він, тамуючи подих, ще дужче притиснувся до землі. Рашисти поїхали геть, але розпочався ще один бій. Закріпившись в селі, росіяни безперестанку гатили в бік української армії, яка нині веде наступ на півдні нашої країни", – розповіли в бригаді.

Сергій вирішив спробувати дістатися до побратимів і в нього це вийшло. Шість кілометрів він на колінах та ліктях повз, а на одному з пагорбів телефон почав ловити зв'язок. Так він зв'язався з військовими.

"Сергій додзвонився до своїх, пояснив де він і тоді з останніх сил продовжив повзти в бік очікуваної допомоги. Побратими встигли вчасно, вони забрали Сергія, коли в нього вже не було сил навіть промовити слово, не те що ворушитись. Його вивезли та передали медикам", – розповіли в ОМБ.

Нині він перебуває в лікарні, за прогнозами медиків ходити зможе через пів року. "Втім танкіст 28-ої бригади Сергій переконаний, що його побратимам, українській армії вдасться знищити ворога і повернути всі наші землі набагато раніше ніж лікар дозволить йому знову стати на ноги", – додали в повідомленні.

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...