Жага до життя: Житель блокадного Маріуполя п'ять днів йшов пішки із собакою у Запоріжжя (фото)

Мешканець заблокованого російськими військами Маріуполя п'ять днів пішки йшов до Запоріжжя. Відстань між населеними пунктами понад 225 км, передають Патріоти України.

Разом із собою з практично знищеного Росією міста він узяв собаку Жужу та ручний візок. Героїчну історію українця розповіла у Facebook волонтерка Маша Українська.

Чоловік прийшов до запорізького центру для біженців у середу, 27 квітня. За її словами, він йшов під обстрілами і між мінами, щоб врятувати себе та собаку від російської окупації та бути на безпечній території України.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...