Жах печерної людини: У Сибіру знайшли доісторичного хижака з неушкодженим мозком

Ця тварина, була в рази більша за своїх сучасних родичів, і вважається вимерлою приблизно 16 000 років тому.

У Республіці Саха (Якутія) в Росії виявили голову доісторичного вовка, мозок якого зберігся в ідеальному стані, зазначають Патріоти України.

Відзначається, що вік плейстоценової тварини, чия голова була виявлена місцевим жителем на березі річки Тірехтях на півночі Якутії, перевищує 40 тисяч років. Останки вважаються трофеєм доісторичного мисливця.

"Це унікальне відкриття перших відомих залишків дорослого плейстоценового вовка, в яких збережені тканини. Ми порівняємо його з сучасними вовками, щоб зрозуміти, як розвивався цей вид і реконструювати його зовнішній вигляд", – відзначили вчені.

Голова тварини на томографії

Довжина знайденої голови 40 см - близько половини довжини тулуба сучасного вовка (від 66 до 86 см)

Голова тварини на томографії

Примітно, що це не єдиний випадок збереження тканин тварин. На виставці в Токіо (Японія), куди була доставлена згадана знахідка, представили також бездоганно збережене тіло дитинчати печерного лева.

Плейстоцен – одна з епох четвертинного періоду, який розпочався 2, 588 мільйона років тому і закінчилася 11 700 років тому.

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...

Невідомі відкрили вогонь по поліцейських на Вінниччині, один з правоохоронців отримав смертельне поранення

субота, 20 квітень 2024, 9:57

Поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині - один з них загинув від отриманих травм, передають Патріоти України. Деталі: Відомо, що 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліц...